Skip to main content
Săptămâna Internaţională a Accesului Deschis

Prelegere publică: “Egalitatea de Gen și Abilitarea femeilor în Moldova” susținută de către Dna Svetlana Andrieș

By 23 апреля, 2024No Comments

Femei sau bărbați, fete sau băieți, avem aceleași drepturi de a ne bucura de libertatea de a ne urma propria cale, de a avea șanse egale pentru a prospera, pentru am putea fi membri egali în societate şi desigur, să devenim lideri dacă avem oportunitatea.

Astăzi, 29 noiembrie, a avut loc prima prelegere din seria celor 4 care urmează a fi desfăşurate în cadrul 𝐙𝐢𝐥𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐃𝐫𝐞𝐩𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐎𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐥𝐚 𝐔𝐋𝐈𝐌.

Având ca speaker pe 𝐃𝐧𝐚 𝐒𝐯𝐞𝐭𝐥𝐚𝐧𝐚 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐢𝐞𝐬̧, 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐞 𝐔𝐍 𝐖𝐨𝐦𝐞𝐧 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚, tema abordată a fost “𝑬𝒈𝒂𝒍𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆𝒂 𝒅𝒆 𝑮𝒆𝒏 𝒔̧𝒊 𝑨𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒇𝒆𝒎𝒆𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒊̂𝒏 𝑴𝒐𝒍𝒅𝒐𝒗𝒂”.

În cadrul evenimentului, organizat de Centrul de informare ONU ULIM în colaborare cu ONU Moldova, am aflat despre 𝑈𝑁 𝑊𝑜𝑚𝑒𝑛 𝑀𝑜𝑙𝑑𝑜𝑣𝑎, 𝑠𝑐𝑜𝑝𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑠𝑎𝑙𝑒 𝑠̧𝑖 𝑎𝑠𝑝𝑒𝑐𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑐ℎ𝑒𝑖𝑒; 𝑜𝑏𝑖𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑑𝑢𝑟𝑎𝑏𝑖𝑙𝑎̆; 𝑒𝑔𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑑𝑒 𝑔𝑒𝑛 𝑠̧𝑖 𝑏𝑒𝑛𝑒𝑓𝑖𝑐𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑖𝑎; 𝑑𝑒𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑠𝑒𝑥𝑖𝑠𝑚𝑢𝑙 𝑠̧𝑖 „𝑒𝑓𝑒𝑐𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑎𝑑𝑣𝑒𝑟𝑠𝑒” 𝑎𝑙𝑒 𝑠𝑒𝑥𝑖𝑠𝑚𝑢𝑙𝑢𝑖, 𝑠̧𝑖, 𝑛𝑢 𝑖̂𝑛 𝑢𝑙𝑡𝑖𝑚𝑢𝑙 𝑟𝑎̂𝑛𝑑, 𝑑𝑒𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑣𝑖𝑜𝑙𝑒𝑛𝑡̧𝑎 𝑓𝑎𝑡̧𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑓𝑒𝑚𝑒𝑖 𝑖̂𝑛 𝑅𝑒𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐𝑎 𝑀𝑜𝑙𝑑𝑜𝑣𝑎.

Prelegerea a fost interactivă iar discuţiile au luat amploare datorită participanţilor activi care au ţinut să participe la tema abordată prin răspunsuri la întrebări şi exprimare liberă a opiniilor personale cu privire la subiectele tabu.

Ne bucurăm să ştim că am reuşit să atragem atenţia spre un subiect atât de necesar care a stârnit multe reacţii şi comentarii şi a implicat toţi participanții la dezbateri.

Amintim că toţi participanţii activi la cele 4 prelegeri vor fi premiaţi cu diplome şi cadouri simbolice din partea ONU Moldova.Fii cu ochii pe pagina noastră pentru următoarea prelegere şi nu uita să te conectezi împreună cu noi!

 

 

Leave a Reply