Skip to main content
La data de 18 octombrie, a avut loc Conferință științifică anuală SYMPOSIA INVESTIGATIO BIBLIOTHECA, ediția a XV-a, prilejuită de aniversarea a 31 de ani de la fondarea ULIM, cu genericul – “Biblioteca din învăţământ: Dinamism. Acces. Dezvoltare. Transformare.” Au participat 90 de bibliotecari, 35 fiind din România.
Evenimentul s-a început cu mesaje de salut din partea Doamnei Elena Pintilei, director general, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Președintele Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova, Domnul Alexandru Cauia, dr., prof. univ., Prorector pentru Strategie Academică și Programe de Studii. Doamna Irina Cerneauscaite, director DIB, a dat start comunicărilor cu care au venit participanții.
Temele abordate reflectă evoluția bibliotecilor în contextul contemporan și adaptabilitatea bibliotecarilor la provocările contemporane. De la dezvoltarea competențelor profesionale și deontologice la impactul tehnologiei informaționale, bibliotecile devin un centru vital, promovând reziliența și abilitățile soft skills.
Într-o eră marcată de pandemie, inovația în managementul bibliotecilor devine crucială. De asemenea, mentoratul în biblioteci și formarea competențelor financiare adaugă dimensiuni esențiale, evidențiind rolul bibliotecii în educație civică și electorală.
Evenimentul a avut loc în format mixt.

 

www.facebook.com/dib.ulimComunicări PowerPoint

Leave a Reply