Skip to main content
Astăzi, 21 mai 2024, a avut loc o lecție publică «Europa: busola noastră europeană».
Evenimentul a fost deschis de Doamna Irina Cerneauscaite, Director DIB, în care a informat participanții despre Zilele Europei la ULIM și evenimentele ce vor avea loc în cadrul Centrului de Informare UE, ULIM.
Doamna Valentina Ciumacenco, dr., conf. univ., Prorector Relații Internaționale a venit cu mesaj de salut în care a subliniat rolul esențial al educației în dezvoltarea societății și a citat cuvintele memorabile ale lui Nelson Mandela: „Educația este cea mai puternică armă pe care voi o puteți folosi pentru a schimba lumea”.
Invitatul principal, domnul Daniel Funeriu, Înaltul Consilier al UE în domeniul educației și cercetării, printr-o serie de imagini și povești personale, a descris experiențele care l-au format și lecțiile pe care le-a învățat pe parcurs. Prezentarea sa nu a fost doar o relatare a succeselor personale, ci și o comparație între evoluția sa și drumul parcurs de Republica Moldova în cadrul Uniunii Europene. Această paralelă a oferit o perspectivă unică asupra modului în care perseverența și dedicarea pot aduce schimbări semnificative atât la nivel individual, cât și național.
Evenimentului s-a închis cu o sesiune de întrebări și răspunsuri, unde participanții au avut ocazia să interacționeze direct cu domnul Funeriu. Întrebările au variat de la aspecte personale ale carierei sale până la perspective asupra viitorului educației și integrării europene.
Mulțumim tuturor pentru participare și pentru interesul arătat față de acest eveniment. Vă așteptăm cu drag la următoarele noastre activități!
www.facebook.com/dib.ulim

Leave a Reply